Leiderschapstrainingen

Leiderschap, communicatie  en samenwerking als team zijn bepalende indicatoren voor het succes van elke organisatie. Veel leidinggevenden zijn zich echter beperkt bewust van hun stijl van samenwerken en leidinggeven alsmede de patronen in hun communicatie en lichaamstaal. Een groter inzicht in deze stijl en onbewuste patronen geeft een krachtige impuls voor persoonlijke ontwikkeling en betere samenwerking.
In de training leiderschap kijken we naar onderwerpen als kernkwadranten in de relatie tot leiderschap. Kortom een verhelderende training die u zeker heel waardevolle inzichten gaat geven over uzelf en uw leiderschap.

Er is waarschijnlijk geen effectiever instrument om tot inzicht te komen dan dat van directe feedback. En dan niet slechts gegeven door een andere persoon, die vaak vanuit sociaal wenselijk gedrag komt tot een aangepaste of afgezwakte feedback. Maar door een medium dat vrij is van deze begrijpelijke neiging en de feedback aanreikt in de meest pure vorm; direct, zonder omwegen en taalaanpassingen en van uit gedrag.

Paarden beschikken als geen ander over dit vermogen en in hun interactie met mensen bieden ze ons een rijk arsenaal aan reflectie op ons gedrag, communicatie, leiderschap en samenwerking.
De effectiviteit van leiderschap wordt vooral bepaald door de vraag of een persoon zichzelf is en authentiek handelt. In deze training leiderschap kijken we door middel van paardencoaching naar uw natuurlijke manier van leidinggeven en het effect daarvan. Paarden leven in kuddes en zijn afhankelijk van hun leiders. Wanneer u tijdens de paardencoaching met het paard in contact komt, zal het bekijken wat voor u en het paard de meeste veilige situatie is. Bent u een leider, dan
zal het paard u ook als zodanig erkennen en u volgen. Is dat niet het geval, dan zal het paard zelf leider blijven en u beschermen.

Tijdens deze bijzondere workshops integreren we dan ook de thema’s leiderschap, samenwerking en communicatie in het werken met paarden.

Mogelijkheden:

  • Deze training kan op zichzelf staan of onderdeel uitmaken van een (ontwikkel)programma.
  • Duur van de training is 1 of meerdere dagdelen, dit gaat in overleg en is afhankelijk van het aantal personen.
  • De training kan op verschillende locaties in Nederland plaatsvinden.
  • Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende offerte.