Even voorstellen…

Ik ben Caroline Duine en ik heb de afgelopen 24 jaar in de hulpverlening aan kinderen, jongeren en hun ouders gewerkt als groepsleidster en in de pleegzorg bij Parlan. Dat heeft me veel fijne ervaringen, mooie en verdrietige momenten opgeleverd en kansen om mooie mensen een stukje verder te helpen. En mensenkennis!
Uiteraard heb ik voor mijn werk allerlei cursussen gevolgd over onderwerpen als; prikkelgevoelige kinderen, kinderen in echtscheidingssituaties, mensen in hun eigen kracht te zetten, denken in oplossingen, omgang met agressie, sportmassage en mindfulness.
Mijn passie voor paarden begon al vroeg. Als kind was ik vaak te vinden op de rug van een pony. Samen met een vriendinnetje springen, poetsen, door het bos crossen, langs de weg naar de manege… Tja, als kind durf je alles.
De afgelopen 14 jaar reed ik regelmatig op de manege. Sinds september 2012 heb ik mijn eigen paard. Mijn eerste paard was Zingaro. Hij kon eigenlijk alles; dressuur, springen, lekker naar buiten. Samen deden we freestyle oefeningen.

Zingaro + Caroline wordt samen Zincaro.

In 2011 maakte ik mijn droomreis naar Australië en Nieuw Zeeland. In Australië heb ik met paarden gewerkt. Het werken daar, was gebaseerd op het humanhorsemanship, waarbij het paard zonder bit loopt en reageert op je lichaamsbewegingen. Een onvergetelijke ervaring.

Terug in Nederland besloot ik twee van mijn passies samen te voegen: werken met mensen en werken met paarden. In 2012 kwam ik terecht op de site van www.werkenmetpaarden.nl in Ruinen. Een introductiedag maakte me ik enthousiast. Ik heb zelf drie sessies gevolgd met spiegelen, om zelf te ervaren wat het spiegelen met je doet. Super leerzaam en confronterend.
Eind 2012 ben ik, als student, begonnen met de cursus Werken met paarden voor therapeuten. Tijdens de cursus kwam grondwerk, loswerken en spiegelen aan bod. Het eerste jaar heb ik op de manege mogen oefenen met een aantal pilots.
Enthousiaste reacties van kinderen en volwassenen deden me besluiten ervoor te gaan!

Per 1 maart 2016 heb ik Zingaro helaas  terug moeten geven aan de manege, omdat hij niet in orde was en er geen uitzicht was op herstel. Zingaro is in januari 2017 ingeslapen. Hij was mijn eerste paard, zoveel samen gedaan en geleerd. Daarom wil ik graag mijn bedrijfsnaam Zincaro Paardencoaching zo laten.

zinnienmeimg_2004

Op 1 juli 2016 hebben we Rigby (Stijn) gekocht, een ruin van net drie jaar oud. Met hem gaan we (samen met mijn vriend Max) een nieuw avontuur beginnen en samen heel veel leren.

 

Ondertussen zijn we alweer bijna vier jaar en vele privé coachingstrajecten, coachingsdagen en leiderschapstrainingen verder. Elke keer is het weer bijzonder wat de paarden voor mensen kunnen betekenen.

Als u vragen heeft of een afspraak wilt maken mail of bel…
Wie doet er mee?!

U kunt mij bereiken via:
email:  info@zincaro.nl
tel. 06-44928313
kvk nr. 75408295

zincaro_vk_achterkant_final copy