Skip to main content

Individueel coachingstraject: kinderen/ volwassenen

Stel dat u, voor uzelf of uw kind extra coaching d.m.v. van paarden wil dan kan dit, in de vorm van een coachingstraject. We kijken samen naar de inhoud van de trainingen en uw wensen.

Waar loopt u in het dagelijks leven tegen aan? Heeft u (te) lang geen tijd voor uzelf weten te maken. Altijd druk, met de zorg voor anderen die voor gaat? Wilt u vaker uw hart volgen en durven vertrouwen op uw gevoel? Dingen doen waar uw hart blij van wordt? Want u leeft tenslotte maar één keer.
Wij mensen hebben geleerd om te zeggen; “ja hoor, het gaat goed met me.” Wij geven regelmatig sociaal wenselijke antwoorden, maar weten soms zelf niet meer hoe het van binnen gaat. Wij hebben in onze cultuur geleerd onze emoties en gevoelens weg te stoppen en te zeggen dat het wel goed met ons gaat. “We praten er niet zo over. Ondanks dat we dit steeds meer leren, hebben sommige mensen dat helaas niet mee gekregen in hun opvoeding. Door in contact te komen met paarden in het bijzonder, leer je jezelf weer kennen. Paarden lezen geen visitekaartjes, maar kijken echt naar hoe jij je van binnen voelt, waardoor ze ons meer bewust over onszelf maken”

Thema’s waaraan gewerkt kan worden zijn onder andere:

  • grenzen stellen (bijv. bij mensen die gepest worden)
  • vertrouwen op je gevoel en minder bezig zijn met alle dingen die je denkt en hoe je oordeelt over jezelf en anderen
  • afstand en nabijheid
  • zelfvertrouwen & faalangst (laag zelfbeeld)
  • duidelijk durven zijn
  • controle – loslaten
  • angst overwinnen
  • spanning – ontspanning
  • leiding geven en volgen

De coaching kan zowel individueel als samen met iemand anders.

Voor onze bijzondere kinderen…

De coaching met paarden is zeer geschikt voor onze bijzondere kinderen, kinderen met een rugzakje, ADHD of bijvoorbeeld een vorm van autisme.
Ervaring met paarden is niet vereist, er wordt niet op de paarden gezeten of gereden.

Voor deze kinderen ben ik aangesloten bij de organisatie Koel & Co Zorgcoöperatie en Koel Jeugdzorg. Dit zijn twee organisatie waarbij ongeveer 120 zzp-ers zijn aangesloten op gebied van de Jeugdzorg. Zij hebben contracten met verschillende gemeenten. Stel dat uw kind iets meer nodig heeft, dan kan u informeren welke mogelijkheden er zijn.

Ouder & kind coaching

Het afgelopen jaar heb ik meerdere ouders met hun kinderen gecoacht. Ouders en kinderen staan nauw met elkaar in verbinding. Hoe leuk en fijn is het om samen met uw kind, één op één tijd door te brengen. En hoe bijzonder is het, dit samen met en tussen de paarden te doen. De zachte kracht van het paard! Paarden bieden een extra stimulans en leren je naar jezelf te kijken.

Jullie onderlinge band versterken, samenwerken, kijken naar jullie talenten en kwaliteiten, lichaamstaal, werken aan vertrouwen, jullie krachten én vooral veel PLEZIER samen beleven.

Boek nu een workshop
of sessie!