Skip to main content

Weerstandstraining

Mooie Samenwerking

De afgelopen maanden heb ik meerdere opleidingen gevolgd bij Caprilli Coaching in Barneveld, zodat ik een nieuwe methodiek leerde om toe te passen binnen mijn bedrijf. Caprilli Coaching heeft mij gevraagd een webinar te geven en een training te ontwikkelen over het onderwerp Paardencoaching en weerstand.

De afgelopen maanden ben ik druk bezig geweest om hier op een mooie manier vorm aan te geven.

Training Paardencoaching en weerstand

Als paardencoaches en hulpverleners is omgaan met weerstand een van de belangrijkste competenties in ons vak. We hebben onze eigen weerstand en we kunnen te maken krijgen met de weerstand van onze client. Immers wanneer iemand bij je komt voor paardencoaching, wil diegene iets veranderen. Meestal weet diegene niet, wat maakt dat het tot op dat moment niet gelukt is om hetgeen waar diegene tegen aan loopt op te lossen of veranderen.

Wat wij als paardencoaches doen, is samen met diegene en het paard op zoek gaan, naar wat je tegenhoudt. Dat is weerstand! Het paard helpt diegene met het traceren van spanning, emoties en blokkades. Dit gaat vanzelf.

Belangrijk is dat duidelijk wordt dat weerstand iets normaals is, dat het naar voren komt bij elke verandering. Niets meer en niets minder. Wanneer je toegeeft aan die weerstand, gebeurt er niets en sta je stil.

Naast al dit bovenstaande heb je als paardencoach en mens te maken met je eigen weerstand. Ben je jezelf ervan bewust, wanneer je zelf in de weerstand schiet? Hoe merk je aan je lijf dat je in de weerstand schiet? Hoe ga je hiermee om? Welke keuzes maak je hierin? Hoe hou je eigen grenzen in de gaten als anderen in de weerstand schieten?

Tijdens de opleiding worden theorie en praktijk met elkaar afgewisseld. Na de praktijkdagen heb je geleerd hoe je weerstand kunt herkennen bij de ander en bij jezelf en hoe je cliënten kunt begeleiden in persoonlijke processen tijdens een sessie paardencoaching.

Voor meer informatie en om je in te schrijven voor de training, ga naar de onderstaande website;

https://www.caprillicoaching.nl/opleidingen/paardencoaching-en-weerstand

Boek nu een workshop
of sessie!