Skip to main content

Individueel coachingstraject: kinderen/ volwassenen

Voor onze bijzondere kinderen…
De afgelopen jaren is de wereld om ons heen enorm veranderd. Dit geldt eveneens voor de wereld van onze kinderen. Met name door social media, mobiele telefoons en de manier waarop de samenleving zich ontwikkelt, komen kinderen en hun ouders voor uitdagingen te staan.

De coaching met paarden is zeer geschikt voor onze bijzondere kinderen, kinderen met een rugzakje, ADHD of bijvoorbeeld een vorm van autisme. Het voordeel van coachen door middel van paarden, is dat er minder gepraat hoeft te worden. Waardoor er op een speelse manier gewerkt wordt aan verandering en groei.

Op het moment dat u ervoor kiest, om uw kind een coach traject bij Zincaro coaching met paarden te laten volgen, betekent dit ook iets voor u. Natuurlijk ga ik met name met uw kind aan de slag. Maar daarbij speelt u een belangrijke rol. Daarom wordt er altijd minimaal een keer met beide ouders apart gecoacht of gesprek gevoerd, om u beter te leren kennen en te
kijken waar uw uitdagingen zitten. Om op die manier misschien net anders naar uw kind te kijken en reageren. We gaan samen kijken naar wat er nodig is, om uw kind zich prettiger en zelfverzekerd te laten voelen.

Daarnaast kan een onderdeel zijn om uw kind en u samen te coachen, met als doel te kijken hoe jullie op elkaar reageren en op welke manier jullie op elkaar lijken en verschillen. Ouders en kinderen staan nauw met elkaar in verbinding. Hoe leuk en fijn is het om samen met uw kind, één op één tijd door te brengen. En hoe bijzonder is het, dit samen met en tussen de
paarden te doen. De zachte kracht van het paard! Paarden bieden een extra stimulans en leren je naar jezelf te kijken.

Jullie onderlinge band versterken, samenwerken, kijken naar jullie talenten en kwaliteiten, lichaamstaal, werken aan vertrouwen, jullie krachten én vooral veel PLEZIER samen beleven.

Ervaring met paarden is niet vereist, er wordt niet op de paarden gezeten of gereden.

Thema’s waaraan gewerkt kan worden zijn onder andere:
– spanning – ontspanning
– grenzen stellen (bijv. bij mensen die gepest worden)
– vertrouwen op je gevoel
– zelfvertrouwen & faalangst (laag zelfbeeld)
– weerstand
– duidelijk durven zijn
– keuzes maken
– controle – loslaten
– angst overwinnen

Voor kinderen die meer nodig hebben dan een paar keer coachen, ben ik aangesloten bij de organisatie Jij & Co en Koel Jeugdzorg. Dit zijn twee organisatie waarbij ongeveer 120 zzp-ers zijn aangesloten op gebied van de Jeugdzorg. Zij hebben contracten met
verschillende gemeenten. Stel dat uw kind iets meer nodig heeft, dan mag u informeren welke mogelijkheden er zijn.

Vanuit mijn HBO-SPH opleiding ben ik SKJ geregistreerd. Dit is een kwaliteitskeurmerk, waarbij ik me elke vijf jaar mag herregistreren. Dit betekent dat ik trainingen en intervisie volg.

Boek nu een workshop
of sessie!