Skip to main content

Bovenstaande foto: Mike Bing

Individueel coachingstraject: kinderen/ volwassenen

Vertel eens… heb jij echt zelf de regie over je eigen leven en de keuzes die je maakt?
Ontdek hoe jij het beste uit jezelf haalt.

Waar loopt u in het dagelijks leven tegen aan? Heeft u (te) lang geen tijd voor uzelf weten te maken. Altijd druk, met de zorg voor anderen die voor gaat? Wilt u vaker uw hart volgen en durven vertrouwen op uw gevoel? Dingen doen waar uw hart blij van wordt? Want u leeft tenslotte maar één keer.
Wij mensen hebben geleerd om te zeggen; “ja hoor, het gaat goed met me.” Wij geven regelmatig sociaal wenselijke antwoorden, maar weten soms zelf niet meer hoe het van binnen met ons lijf gaat. In onze cultuur hebben wij geleerd onze emoties en gevoelens weg te stoppen en te zeggen dat het wel goed met ons gaat. “We praten er niet zo over. Ondanks dat we dit steeds meer leren, hebben sommige mensen dat helaas niet mee gekregen in hun opvoeding. Door in contact te komen met paarden in het bijzonder, leer je jezelf weer kennen. Paarden lezen geen visitekaartjes, maar kijken echt naar hoe jij je van binnen voelt, waardoor ze ons meer bewust over onszelf maken.”

Paarden beschikken als geen ander over het vermogen om 100% eerlijke feedback te geven. In hun interactie met mensen bieden ze ons een rijk arsenaal aan reflectie op ons gedrag, communicatie, leiderschap en samenwerking. Paarden leven in kuddes en zijn afhankelijk van hun leiders.

Bij Zincaro Coaching met Paarden worden er twee methodieken van coaching met paarden met elkaar gecombineerd. Het coachen met paarden en het coachen door paarden. Bij het coachen met paarden loopt het paard aan halster en touw, waarbij u oefeningen doet. Bij het coachen door paarden, komt u bij het paard in een vak te staan. Het paard is vrij te reageren op de spanning van zijn nieuwe ‘kuddegenoot’. Het paard gaat u helpen, beschermen of gaat systemisch staan.

Thema’s waaraan gewerkt kan worden zijn onder andere:
– spanning – ontspanning
– grenzen stellen (bijv. bij mensen die gepest worden)
– vertrouwen op je gevoel en minder bezig zijn met alle dingen die je denkt en hoe je
oordeelt over jezelf en anderen
– afstand en nabijheid
– zelfvertrouwen & faalangst (laag zelfbeeld)
– weerstand
– duidelijk durven zijn
– keuzes maken
– controle – loslaten
– angst overwinnen
– leiding geven en volgen

Het afgelopen jaar een opleiding afgerond in de systemische paardencoaching. Daarnaast ga ik in oktober 2023 de opleiding paarden coaching gericht op trauma volgen.

Als u interesse heeft, stuur dan een mailtje via de website, dan kunnen we samen uw wensen inventariseren en kijken wat nodig is. Het kan gaan om een individuele sessie of we kunnen afspraken maken over een traject, waarbij u meerdere keren gecoacht wordt.

Boek nu een workshop
of sessie!