Skip to main content

Zondag 12 februari 2023

Lieve Caroline,

Wat een prachtige ervaring, hoe zo’n schitterend dier je kan laten zien wat erin jou omgaat. Grenzen aangeven is voor mij altijd lastig geweest, en dat werd heel duidelijk in de interactie met de paarden. Maar dankzij jouw inzicht en tips gaat me dat nu al veel beter af doordat ik nu meer in mijn eigen kracht geloof. Ook de andere dames vonden het een zeer waardevolle ervaring. Voor herhaling vatbaar dus!

- Hartelijke groet Carola -

Zondag 6 november 2022

Caroline stelt bijzonder heldere vragen. Persoonlijk en professioneel. De dynamiek met het paard opent een bijzondere en relevante ruimte. Betekenisvol wat Caroline ziet in de reacties van het paard en van mijzelf. Haar feedback duidelijk en verassend down to earth.

Heel bijzonder om hier mijn lessen uit te halen. Door de begeleiding ben ik mij bewuster geworden van reeds aanwezige kwaliteiten die er juist vanuit minder inzet/moeite mogen zijn.
Groetjes

- Maarten en Irene -

Heel erg bedankt voor de paardencoaching op vrijdag 30 september!

Graag wil ik jullie via deze weg héél erg bedanken voor de fijne
middagsessie die ik 7 weken geleden bij jullie mocht volgen via
Inholland. Ik vond het zo’n inspirerende middag!
De sessie voelde heel veilig en de paarden waren zo’n mooie, zachte maar
tegelijkertijd treffende spiegel.
Door de inzichten die jullie en de paarden gaven, ben ik mijzelf
serieuzer gaan nemen en is het me gelukt om meer grenzen te stellen (op
mijn eigen lieve manier) 🙂

De dynamiek in jullie samenwerking is echt heel mooi om te zien. Jullie
toonden zoveel begrip voor ieders situatie en voelden ondertussen goed
aan wat iedereen nodig had.
Het was een groot cadeau om erbij te mogen zijn en om de weken na de
sessie nog inzichten te krijgen, ik ben aan het nagenieten!

Groeten,

- Milou -

Zondag 21 augustus 2022

Ik kwam ik aan op een werkelijk prachtige locatie in Schoorl en omringd door paarden.

Een paar dagen daarvoor had ik contact opgenomen met Caroline Duine van Zincaro Coaching om eens een individuele coaching sessie te doen met een paard, graag wilde ik dit eens beleven.

Carolien is een vriendelijke open vrouw, stelt je op je gemak, coacht en legt goed uit. Paarden zijn haar passie en dat zie je direct.

In een sessie liep ik samen met het paard aan de lijn buiten en op een gegeven moment werd ik een halt toegeroepen door het paard. Het ene moment dat ik even was afgeleid en niet in het hier en nu zat, stopte het paard. Het paard spiegelde wat er aan de hand was. Lichaamsdeel is de belangrijkste communicatie voor een paard. Dagelijks denk ik aan het moment terug wat het paard me liet zien en weet ik nu het goede toe te passen op mijn werk en dagelijks leven. In ieder geval ben ik genoeg inzichten rijker.

Ik ga zeker nog eens terug want een geweldige ervaring.

- Mirjam -

Ministerie van Waterstaat

Maandag 11 oktober kwam er een groep deelnemers vanuit het Ministerie
van Waterstaat bij ons coachen.

Op dinsdag 12 april 2022 kregen wij het onderstaande mailtje; Gister hebben Otto en ik met de deelnemers de leergang Begeleiden in wendbaarheid afgesloten. Aan die leergang heb jij, samen met Marjolein en Susan, een belangrijke bijdrage geleverd. Dat bleek ook weer uit de reflectie die we op de leergang hebben gedaan.

Meerdere malen verwezen deelnemers in positieve zin naar de bijeenkomst op 11 oktober vorig jaar. Vooral de ervaring dat paarden ‘feilloos´ teruggaven wat de deelnemer communiceerde (of juist niet) heeft veel indruk gemaakt. We kijken met veel plezier terug op de sessie.Nogmaals dank voor jullie bijdrage aan de leergang.
Groeten,Martin

- Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat -

29 oktober 2021

Als je een training pur sang wilt in persoonlijk leiderschap dan ben je bij Zincaro aan het goede adres. Caroline is integer, spontaan, en doortastend. Samen met de paarden laat ze je op een fijne manier ervaren hoe jij jezelf laat zien.
Want jij kunt wel denken dat je duidelijk bent soms is dat toch niet zo. En dat paard? Dat gaat dan lekker z’n eigen gang. Kortom: leerzaam maar vooral leuk!

- Guido & Antonnet -

Julia en Quinn, augustus 2021

Jaren terug, in mijn tienertijd, was ik dagelijks in de weer met paarden. Ik heb fijne herinneringen aan die tijd.  Inmiddels ben ik als 41 jarige alleenstaande moeder dagdagelijks druk met alle ballen in de lucht. Soms vergeet ik dan mezelf een beetje.
In de zomervakantie boekte ik een weekendje bij Caroline.  Mijn zoon (7) en ik logeerden in een heerlijk huisje op de paardenboerderij. We kregen coaching, mochten helpen met het voeren van de paarden, hielpen ze uit de wei te halen en we poetsten de pony Robin. Ik genoot daarnaast van een heerlijke sportmassage van Caroline terwijl Quinn mee mocht op de huifkar.
Mijn zoon werd verliefd op Robin. Binnen een dag durfde hij er al op. Zo snel groeide zijn zelfvertrouwen evenals zijn liefde voor paarden. In het bijzonder voor Robin.
In persoonlijke ontwikkeling heb ik al veel gedaan. Paardencoaching kreeg ik hier voor het eerst. Een spiegelsessie geeft snel inzicht in wat nodig is. Zo was ik bijvoorbeeld meer bezig met het paard dan met mijzelf. Caroline vertaalde het gedrag van mij en van het paard opdat ik inzichten kreeg waarmee ik verder kan.

Dank Caroline voor de quality time die ik met Quinn had en de paardenliefde die hij heeft mogen ervaren.

Op 3 juni waren wij met 9 begeleiders van de Prinsenstichting naar Schoorl afgereisd om mee te doen met het spiegelen van paarden.
Even elkaar op een andere manier leren kennen dan op de werkvloer.

We deden verschillende oefeningen met verschillende paarden, groot en klein.
De paarden weerspiegelde het gedrag van de begeleiders. En kon je duidelijk voelen of er verbinding was tussen jou en het paard.

Ook hebben we met elkaar de ontwikkeling punten doorgenomen zowel in teamverband als individueel.
Het was een hele leerzame dag. Als team zijn wij een stukje naar elkaar geroeid en hebben wij elkaar op een andere manier leren kennen. En vanwege het enthousiasme van iedereen. Komen wij zeker nog eens terug.
Met dank aan Caroline en haar collega Susanne die dit voor ons waar hebben gemaakt.

- Team Prinsenstichting -

Donderdag 17 juni 2021

We hebben samen met Team Trainees van de gemeente Hollands Kroon een ochtend ons gedrag mogen spiegelen aan Devlin en Silver, twee ontzettend leuke en lieve paarden. De één vond het allemaal net iets spannender dan de ander, maar Caroline en stagiaire Isa hebben ons er op een veilige en prettige manier doorheen geloodst!

We gingen er onbevangen in en waren na afloop onder de indruk hoeveel de interactie en de oefeningen met de paarden vertelden over ons als persoon en onze rol in het team. Daarbij schuwt Caroline het niet om soms moeilijke vragen te stellen, maar blijft de verhouding plezier en diepgang in balans.

Na de cursus hebben we nog even nagepraat met elkaar onder het genot van wat lekkernijen en een koude cola. We waren het met zijn allen eens dat de cursus een leuke en toegankelijk manier is om als team (maar ook als vriendengroep, gezin of familie-uitje) meer over jezelf en vooral ook van elkaar te leren.

"Vandaag heerlijk gereden"

9 maart 2021

Vandaag heerlijk gereden! Na het technisch leren poetsen, zadelen en eerste rijlessen. Bleef het voor mij erg spannend. Niet op het paard maar naast het paard. HELP… hij bijt, is onrustig. Wat niet echt een positieve wisselwerking heeft tussen het paard en mij.

Vorige week heeft Caroline mij laten ervaren  hoe het is om samen met het paard te knuffelen, hoe je een vertrouwsband met elkaar opbouwt en niet onbelangrijk wat de taal van het paard is. Zo bleek de bijt en onrustig bewegingen van het hoofd geen onrust of hou op te betekenen. Maar het paard gaf daarmee aan, dit vind ik fijn, lekker knuffelen en ik knuffel terug.

Zo mocht ik vandaag weer in mijn eentje poetsen, opzadelen. Met meer kennis en vertrouwen stapte ik de stal ik. Alles lukte. Daarna in de rijles was het gelijk te merken dat ik een betere afstemming met het paard had. Ik kreeg hem duidelijk sneller naar draf. De hulpen die ik nodig had waren milder. Wat een fijne les! Met vertrouwen naar meer en meer vooruitgang. Caroline bedankt!! Ik kan het andere zeker aanraden. Zoek je meer Vertrouwen of afstemming met je paard? Een sessie met Caroline is heel waardevol.

- Sandra Roubos -

14 maart 2021

Al 10 jaar zit ik al op de tribune naar mijn kinderen te kijken als ze paardrijles hebben. Al 10 jaar vind ik het enorm spannend om naar de manege te gaan, omdat ik enorm bang voor paarden ben.

Toen mijn dochter zei dat het haar droom is om samen met mij een bosrit te maken, besloot ik dat het nu echt wel tijd werd om aan mijn angst te werken en heb een afspraak gemaakt met Caroline.
Tijdens de coaching stelde Caroline mij op mijn gemak, stelde de juiste vragen en vertelde mij over het gedrag van paarden en mensen.
Nu, een paar weken verder, heb ik mijn tweede paardrijles gehad. Ik vind het nog steeds erg spannend maar ik heb het wel gedaan. Het doel is die bosrit met mijn dochter. Zonder Caroline was ik nooit op een paard gestapt! Mijn dank is heel erg groot (en die van mijn dochter ook).
Lieve groeten,

- Daphne en Giulia -

"Een waardevolle aanvulling"

14 maart 2021

Ik heb contact opgenomen met Zincaro omdat mijn dochter en ik voor het
eerst gaan paardrijden.

Voor de paardrijlessen uit leek het mij heel zinvol om eerst eens
contact te maken met de paarden, om ze beter te leren kennen en te
vertrouwen.

De manier die Zincaro aanbied sprak mij erg aan.

Blij dat we de lessen bij Caroline gedaan hebben. We hebben meer vertrouwen en inzicht gekregen in hoe om te gaan met paarden. Dit is voor ons en vooral voor mij als volwassene een fijne basis om te gebruiken bij de paardrijlessen.

Ook hebben we enkele spiegels terug gekregen van elementen die bij ons persoonlijk spelen en ik merk dat dat ook heel waardevol is, voor thuis maar ook zeker in de omgang met paarden.

- Sandra en Quirine -

Reportage

Bedankt voor de leuke dag afgelopen vrijdag. Ik vond het erg
leerzaam en ik hoop dat er veel meer mensen naar jouw coaching sessies
zullen komen. Helaas heb ik niet de hele sessie kunnen gebruiken,
vanwege de tijd. Maar ik hoop dat mensen zo toch een kleine indruk
hebben van wat de coaching sessie inhoudt. Ik heb de reportage
toegevoegd en dit was de introductie tekst:

Manege Poelenburgh in Schoorl is niet zomaar een manege, naast de gebruikelijke paardrijlessen kunt je hier ook werken aan je eigen ontwikkeling. Caroline Duine van Zincaro Coaching met Paarden geeft op de manage leiderschapstrainingen, individuele coaching en groepscoaching met behulp van paarden. Onze verslaggever Ellen Rensing ging langs bij Caroline om te kijken wat zo’n coaching sessie inhoudt. Beluister hieronder de reportage:

-Ellen Rensing-

Noord Hollands Dagblad - 15 januari 2021

Afgelopen weekend stond er een mooi artikel over Zincaro Coaching met Paarden in het Noord Hollands Dagblad.

In deze gekke tijd met Corona, merk je dat mensen meer op zichzelf zijn aangewezen en dat er meer behoefte is aan coaching. Op dit moment zijn er regelmatig individuele en duo coachingsaanvragen. Tijdens de coaching kunnen we de Corona maatregelen handhaven. We zijn buiten aan het werk en kunnen afstand houden.

Heeft u interesse, neem contact met me op via het contactformulier op de site.

Wie weet tot snel!

Klik op het image hiernaast om het artikel uit te vergroten.

24 december 2020

Een bijzondere ervaring om 3 sessies met Caroline en de paarden aan de slag te gaan. De paarden reageren op jouw gedrag en Caroline begeleidt dit door te benoemen wat zij ziet en geeft je tips & tricks die je direct kan toepassen.

Indrukwekkend hoe de paarden daarop reageren en een mooie reflectie naar jezelf. Ik ging naar huis met een hoop inzichten die ik in mijn dagelijkse (werk)leven kan toepassen. Caroline is ervaren en coacht op een prettige manier waarbij ik mij erg op m’n gemak voelde.

-Marlies-

Zondag 13 december 2020

Als verjaardagskado hebben we een arrangement voor 1 dag bij Caroline gevolgd. We zijn geen paarden gewend en vonden het wel spannend.
Door Caroline’s ervaring met paarden en haar begeleiding vol rust en humor was het al snel relaxed. Wij zijn tot mooie inzichten gekomen.
Heel interessant om te zien dat paarden zo reageren op je houding en ademhaling. Echt een aanrader!

Ilze & Esther

"Paarden als spiegel"

Wij, Annemiek, Julia, Marielle en Désiree, hebben deelgenomen aan de training Paarden als spiegel voor ons gedrag.

We hebben 3 hele leuke middagen gehad met Caroline en de paarden bij manege Poelenburgh in Schoorl.

De paarden hebben een directe interactie op ons gedrag. Dit kwam duidelijk naar voren, leuk om te zien en een goede aanleiding om met elkaar over in gesprek te gaan.

Ben je in deze corona tijd op zoek naar een leuke training dan is dit zeker de moeite waard.

Een aanrader voor zowel individuele- als teamtraining!

Annemiek, Julia, Marielle en Désiree

"7 november 2020"

Wat een enorm leuke middag hebben wij gehad tijdens een sessie spiegelen in Schoorl met de lieve pony Silver. Na even kennis te hebben gemaakt met Caroline bij een kopje koffie hebben we Silver opgehaald en zijn we naar de buitenbak gegaan. De oefeningen waren duidelijk en lijken makkelijk maar je komt jezelf soms echt even tegen.

Wij (schoonmoeder en schoondochter) hebben Caroline ervaren als een integere coach met veel ervaring. Ze wist snel te benoemen waar onze groeimogelijkheden zitten en hoe we die mogelijkheden kunnen ontwikkelen. Dank je wel Caroline (ook voor de apekoppen en de lekkere koek 😉 )

Julia en Diana

"Horizon College - 23 juni 2020"

We hebben een fantastische middag beleefd! Op een ontspannen manier kregen we ieder voor onszelf, en ook als team inzicht in wat ons gedrag doet met een paard, en  dus waarschijnlijk ook met mensen om ons heen….

Hele fijne, respectvolle, en ook indringende vragen of suggesties door onze begeleidsters. Een echte aanrader!!!!

Hartelijke groet, Renate

"Workshop 'spiegelen" - 23 september 2020

Als team hebben we de workshop ‘spiegelen’ gevolgd. Een aantal
teamleden waren vooraf erg sceptisch, maar tijdens de sessie sloeg dit
om in enthousiasme. Het is bijzonder om te ervaren hoe de paarden
reageren op het gegeven gedrag. Elke collega is anders (logisch ook in
gedrag) en de paarden gingen daar dus wisselend mee om.

Caroline gaf daarbij aan wat ze zag en ze liet de deelnemers zo effectief reflecteren
met elkaar. Dit deed ze op een positieve en respectvolle wijze. Deze workshop was een sterk begin van onze tweedaagse heisessie!

Team van de Kustwacht Nederland
Edwin

"Paard als spiegel van je onderbewuste" - Juli 2020

De coaching van Caroline heb ik ervaren als puur en oprecht.

Caroline geeft kleine opdrachten die je met het paard moet doen. Het paard heeft mij laten zien wat het effect is van mijn gedachten, gevoelens op mijn omgeving. Door de reactie van het paard heb ik inzicht gekregen in mijn thema’s zoals loslaten, vertrouwen en bij mezelf blijven. Ik heb geleerd dat loslaten en vertrouwen hebben in mezelf prettiger voelt dan het krampachtig vasthouden.

Het paard heeft mij laten zien dat als ik rustig ben, een doel heb en bij mezelf blijf dat hij mij dan volgt. Caroline was tijdens dit proces een fijne begeleider. Ze is kalm, nuchter en heeft geen oordeel. Caroline is een fijne procesbegeleider. Zij geeft tijdens het proces woorden aan het gedrag van het paard en stelt daar treffende vragen over. Ik ben zeer tevreden over deze manier van coaching.

Groetjes Fleur

“Slapen bij de paardenboer” - 15 & 16 augustus 2020

Heel mooi gelegen, tussen de weilanden en dorpjes. Veel velden, boerderijen, en niet ver van het strand.

Algemene beoordeling: 8

Gastvrij ontvangen en naderhand ook weer gezellig uitgezwaaid door Henriette.

We bleken paardencoaching te kunnen krijgen op het terrein, gegeven door
paardencoach Caroline. Dit vonden we allebei erg leuk, fijn en leerzaam,
echt een aanrader! Je leert veel over zowel jezelf als het paard, en het
is gewoon erg leuk om te doen. Leuk ook om zo tussen de dieren te
zitten. Twee van de paarden hadden een veulen en daar hadden wij vanaf
ons terras uitzicht op. Ook de hond scharrelde steeds om ons heen, erg
gezellig. Genoten van de rust op zondag, en gewandeld. Verder was bij
het huisje zelf genoeg te zien.

- Marieke en Frouwina

Gemeente Hollands Kroon - 8 juni 2020

Met drie collega’s hebben wij deelgenomen aan een paardencoaching sessie met Caroline. Heel mooi om te zien hoe de pony op elk van ons weer anders reageerde met een goede vertolking van Caroline om dit te kunnen weerleggen. Deze sessie heeft ons iets gebracht door de directe reflectie.

Daarom hebben wij ook besloten dit aan te willen bieden aan de rest van de organisatie via onze Academie.

“Zondag 5 januari 2019”

Als stagiaire en aankomend leerkracht is het zoeken naar de juiste
balans: waar neem je het heft in handen en waar laat je de teugels
vieren? Als ik dacht dat ik duidelijk was, dan kreeg ik soms andere
signalen uit de klas. Toen ik de mogelijkheid van paardencoaching
voorbij zag komen, wilde ik die kans meteen pakken. Ik wilde weten hoe
een paard mij spiegelt. Het paard waarmee we werkten, liet me zien dat
ik niet duidelijk was. Als ik niet aangeef wat ik wil, gaat hij mij niet
volgen. Deze ervaring en dit inzicht raakte me diep, want ook kinderen
hebben behoefte aan duidelijkheid.

Een onduidelijke leerkracht zorgt
voor verwarring en dat zorgt voor onrust. Waar je soms denkt dat je
duidelijk bent, laat je lichaamshouding iets anders zien. De sessie
heeft ervoor gezorgd dat ik de dag erna in de klas duidelijker was en
ook consequenter. Dat had een positief effect op iedereen en daar ben ik
erg blij mee!

Groetjes,
Karin

- Karin de Kremer

“Zondag 5 januari 2019”

Vanmiddag hebben wij met ons opleidingsteam een coachingssessie gedaan bij Zincaro coaching.
Zonder verwachtingen gingen wij aan de slag met de paarden.

Wonderbaarlijk hoe de paarden gedrag blootleggen en dat door Caroline en
Susan op een positieve manier wordt teruggegeven.
Heeft ons veel duidelijk gemaakt. We hebben er van genoten.

- Miriam Stalenberg

Mijn ervaring met Zincaro

Mijn ervaring met Zincaro is in 1 woord; Geweldig!

Ik wilde weer gaan beginnen met paardrijden maar was eerder 2x van een paard afgevallen en was daardoor angstig geworden.

Natuurlijk had mijn emotionele staat ervoor gezorgd dat ik niet in contact stond met het paard, waardoor ik ervan af viel.

Ik heb tot nu toe 2 sessie gehad en het was behoorlijk emotioneel voor mij, de tranen bleven maar komen.

Paarden laten altijd zien waar je staat, wie je bent en waarom je op een bepaalde manier wel/niet handelt.

Ik ben mijzelf flink tegengekomen en hiermee aan de slag gegaan, deze sessies hebben mij heel erg geholpen.

Ik ben Caroline en de manege Poelenburgh erg dankbaar. Inmiddels rij ik weer paard, maar zou er nu niet zo van genieten als ik hiervoor niet bij Zincaro had aangeklopt.

Bedankt Caroline!

- Patricia Tesselaar

“Paardencoaching”

Ruim 1,5 jaar geleden zijn wij begonnen met de eerste les Paardencoaching  voor onze dochter. Wij zijn bij Caroline terecht gekomen, omdat we op het internet ons aan het inlezen waren over wat het precies inhield. De klik was meteen goed met Caroline! Voor ons als ouders, maar ook met onze dochter, dat was erg fijn en belangrijk. Caroline haar enthousiasme en nuchterheid was precies wat onze dochter nodig  had.

De aanleiding dat we op zoek waren naar Paardencoaching was, omdat onze dochter van een paard was gevallen bij de 5e  les paardrijden. Dit was heftig, want ze belandde in het ziekenhuis. Desondanks bleef onze dochter haar liefde voor paarden groot en was vastbesloten om ooit weer te gaan rijden. Hetgeen wat haar in de weg stond was haar  angst en ze was het vertrouwen kwijt.

Samen met Caroline is onze dochter begonnen om weer vertrouwen te krijgen in haar zelf en in een paard en dit dmv allerlei oefeningen en dat varieerde van borstelen van een paard tot spelletjes doen en loswerken. Door dit alles groeide haar zelfvertrouwen en haar plezier in samen met paarden zijn! Zo gaaf!

Nu 1,5 jaar later rijdt onze dochter weer paard, zit ze in een galopgroep en besteedt veel van haar vrije tijd aan bij de paarden zijn!
Haar angsten zijn zo goed als weg… Wij zijn er van overtuigd dat Paardencoaching met Caroline haar heeft geholpen en haar heeft gebracht in waar ze nu staat!

Wij raden Caroline als Paardencoach van harte aan! Ze is een topper!

- Liz, Claudia en Ruud.

Spiegelen met paarden

Door de workshop spiegelen met paarden, die werd aangeboden vanuit mijn deeltijd opleiding, ben ik in contact gekomen met Caroline. Ik was redelijk sceptisch, maar dacht “baat het niet, schaadt het niet”. Het bleek te baten! Zodanig, dat ik besloot op individuele basis verder te werken met Caroline en de paarden.

Ik ben aan de slag gegaan met obstakels die ik ervaar op het gebied van leiderschap.

Ik verbaas me er nog over hoe direct paarden de gevolgen van jouw eigen gedrag laten zien. Caroline helpt het gedrag te vertalen naar dagelijkse situaties.

Ik vond het erg spannend om met paarden te werken, maar Caroline nam alle tijd om mij op mijn gemak te stellen. Ik ben heel blij dat ik haar en haar manier van werken met paarden heb leren kennen!

- Femke de Lange

“Grondwerk”

Dit woord kwam ik tegen in de nieuwsbrief van de Manege van Poelenburgh.
Geen idee wat hiermee bedoeld wordt dus heb ik het artikel gelezen.
De betekenis van het woord “Grondwerk” werd duidelijk na het lezen van het artikel. Het heeft alles te maken met de communicatie tussen ruiter en paard.

Hoe beter jij en je paard communiceren met elkaar, hoe beter je kunt samenwerken met je paard en des te meer plezier beleef je beiden.

Caroline Duine heeft deze methodiek van samenwerking tussen ruiter en paard verwerkt in een workshop die je op Duinmanege van Poelenburgh kunt volgen.
Ik heb me direct opgegeven voor deze workshop, want ik vond het waanzinnig interessant.

Inmiddels heb ik de workshop gevolgd. Wat een ervaring!
Het was een fantastische belevenis. De workshop is een absolute aanrader.
Een workshop vol met tips voor jezelf die je kunt gebruiken om samen met je paard nog meer plezier te beleven met het paardrijden.

- Dinant van Hooff

Boek nu een workshop
of sessie!